Web Analytics

Content

Content


home
wie
tekst & beeld
onderwijs
portfolio
blog
contact
tekst, beeld en onderwijs

 

 


Verhalen optekenen
Allround cultureel ondernemer in tekst, beeld en onderwijs. Het schrijven van teksten – gecombineerd met vormgeving- en het ontwikkelen van (cultuur)onderwijs zijn de pijlers van mijn bedrijf. Ik duik met liefde in de verhalen van mensen en teken ze met veel plezier op. Verhalen die anderen inspireren, verwonderen of inzicht bieden. Ik vertel ze aan jong en oud. En in woord en beeld.

Mijn drijfveer is mooie dingen maken die elegant, leuk en (inhoudelijk) goed in elkaar steken. En dat het liefst samen met mensen die daar net zoveel plezier in hebben als ik. Ik ben cultureel gevormd en daarnaast geschoold tekstschrijver en docent. Vanuit die achtergrond neem ik verschillende ‘hoeden’ mee naar de projecten waaraan ik werk.


hoed 2
(Eind)redactie
Ik schrijf, herschrijf en redigeer teksten. De tekst lees ik met een scherpe blik en ik zorg voor een coherente leesbare tekst. Ik kijk met jouw tekst mee en zorg ervoor dat de lezer de inhoud begrijpt zoals jij het hebt bedoeld.

blok lichtroze
Uitgaves
Door regelmatig een nieuwsbrief – digitaal of in druk – te verspreiden, weten mensen in en buiten de organisatie waar jouw bedrijf zich voor inzet en wat de mensen met elkaar verbindt. Ik leid het project en zorg voor de totale productie vanaf de ontwikkeling tot aan eventuele druk.

Vormgeving
De grafische vormgeving van jouw product is in goede handen bij mijn bedrijf. Ik zorg ervoor dat de vorm past bij de inhoud. Je werkt met een vormgever die de tekst leest en laat aansluiten bij het beoogde gebruik, doel en de gewenste sfeer.

blok blauw
Beeldredactie
Welke beelden sluiten het best aan bij de inhoud van jouw tekst? Door kritisch te kijken, kies ik met gevoel voor inhoud en functie het beste beeld bij de tekst. De beelden verzorg ik zelf of ik vraag illustratoren of fotografen uit mijn netwerk.

hoed 5

hoed 3
Lesteksten
Met verstand van zaken heb ik inmiddels veel lessen geschreven. Kenmerkend voor mijn stijl is een helder en begrijpelijk taalgebruik. De structuur in de teksten is logisch opgebouwd, zodat alle aandacht van de leerling of docent kan gaan naar de educatieve inhoud.

Leerverhalen
Een onderwijsleerverhaal introduceert het onderwerp op een speelse en tot de verbeelding sprekende manier bij de leerlingen. Ik schrijf verhalen zodat nog onbekende onderwerpen voor de leerlingen context en betekenis krijgen.

blok middenroze
Cultuuronderwijs
Goed cultuuronderwijs geeft kinderen en jongeren handvatten om de betekenis van de wereld om hen heen te ontdekken. Door zelf te doen, te onderzoeken en achter de dingen te kijken. Ik adviseer over en ontwikkel betekenisvolle lespakketten met een vakoverstijgende informatieoverdracht.

blok groen
hoed 1
Storytelling
Bij de lesontwerpen maak ik gebruik van een narratieve structuur zoals storytelling of een verhalend ontwerp. Door speltechnieken – zoals in games- te gebruiken, motiveer je leerlingen aan de slag te gaan met een onderwerp.

 


Kijk ook eens bij:
bureau mevrouw hoeven is ook te vinden op 

 

Verrijdbare heftafel

afvallen met ring fit

zodoenzehetdaar.nl

Link toevoegen

Link toevoegen